1. Για την αντιμετώπιση του  ροχαλητού και της άπνοιας, έχει δοκιμασθεί το παίξιμο πνευστών μουσικών οργάνων, σαν μέσον άσκησης και ενδυνάμωσης των μυών του ανώτερου αναπνευστικού.

2.Έχει προταθεί επίσης ο υπνωτισμός   σαν μέσον ελάττωσης του ροχαλητού : Ο υπνωτιστής  υποβάλλει στον υπνωτισμένο ασθενή την ιδέα να αλλάζει  θέση σώματος όταν αρχίζει να ροχαλίζει.

3.Μπορεί το τραγούδι  να σταματήσει το ροχαλητό; Η απάντηση είναι Ναί και αυτό είναι απόλυτα λογικό.Γιατί το ροχαλητό προκαλείται από τη χαλάρωση των μυών του στοματοφάρυγγα και το τραγούδι, σαν μέσον  άσκησης των μυών αυτών, μπορεί να τους  δυναμώσει και άρα  να ελαττώσει  ή και  να εξαφανίσει το ροχαλητό. Με την ίδια λογική και οποιαδήποτε άσκηση των μυών του φάρυγγα και της γλωσσας ,εκτός του τραγουδιού, είναι δυνατό να βοηθήσει στην ίδια κατεύθυνση.

4.Πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα, σε σταγόνες ή χάπια, μαγνητικά βραχιόλια, αρωματοθεραπεία, ο βελονισμός και άλλα σκευάσματα και συσκευές, διαφημίζονται και κυκλοφορούν στην αγορά ,για την αντιμετώπιση του ροχαλητού, με αμφίβολα  όμως αποτελέσματα.

 

Similar Posts