Ανακαλύψτε το είδος του ροχαλητού σας και δώστε λύση!!!!

1.Δοκιμασία της μύτης.

Κοιτάξτε σ’ένα καθρέπτη  και κλείστε με το χέρι το ένα ρουθούνι και ενώ έχετε το στόμα κλειστό,αναπνεύστε από το άλλο ρουθούνι. Αν τα τοιχώματα του ρουθουνιού  αυτού, ενώ αναπνέετε,  συμπίπτουν,  κλείνουν , προσπαθήστε με ένα σπιρτόξυλο να τα κρατήσετε ανοικτά. Αν η αναπνοή σας γίνεται καλλίτερη έτσι, τότε οι διαστολείς της  μύτης μπορεί να  λύσουν το πρόβλημα  του  ροχαλητού σας .Κάνετε το ίδιο και στο  άλλο  ρουθούνι. Κατόπιν κρατήστε  το  στόμα κλειστό και προσπαθήστε να αναπνεύσετε από τη μύτη  χωρίς να κλείνετε κανένα ρουθούνι. Αν α αναπνοή είναι δύσκολη  μπορεί να έχετε κάποιου βαθμού απόφραξη  λόγω αλλεργίας. Πιθανές αιτίες είναι, σκόνη σπιτιού, μαξιλάρια με πούπουλα, σκεπάσματα, τρίχες οικιακών ζώων, αλλεργική ρινίτιδα ,αρώματα και πολλά άλλα που  προκαλούν οίδημα στους ιστούς της μύτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρινικές ταινίες, μικρούς πλαστικούς διαστολείς της μύτης και ρινικά σπρέι που κρατούν τη μύτη ανοικτή.

2.Δοκιμασία αναπνοής από το στόμα.

Ανοίξτε το στόμα και μιμηθείτε ,κάντε το  θόρυβο  του  ροχαλητού  σας. Μετά προσπαθήστε να κάνετε τον ίδιο θόρυβο με το στόμα κλειστό. Αν μπορείτε να μιμηθείτε το  ροχαλητό  σας  μόνο  με το στόμα  ανοικτό, τότε  το πρόβλημά σας είναι ότι  αναπνέετε από το στόμα. Η λύση είναι να χρησιμοποιείτε το βράδυ μια  ταινία  συγκράτησης της κάτω γνάθου, που κλείνει το στόμα και βοηθά την αναπνοή από τη μύτη.

3.Η δοκιμασία της γλώσσας.

Βγάλτε τη γλώσσα  έξω από το στόμα,όσο πιο μπροστά μπορείτε ,κρατήστε τη με τα δόντια και προσπαθήστε να κάνετε το θόρυβο του ροχαλητού σας μέσα από τη μύτη. Αν ο θόρυβος του ροχαλητού σας  μειώνεται με τη γλώσσα έξω και μπροστά από το στόμα, τότε για το ροχαλητό σας ευθύνεται μάλλον η γλωσσα . Καλλίτερη  θεραπεία είναι η χρήση  ειδικών στοματικών προθέσεων που κρατούν τη γνάθο και τη γλώσσα μπροστά και αφήνουν πιο πολύ χώρο πίσω  για την αναπνοή.

Αν καμιά από τις πιο πάνω δοκιμασίες δεν σας βοηθά τότε πιθανώς η μαλθακή υπερώα είναι αυτή που δονείται στη διάρκεια του ύπνου και δημιουργεί το ροχαλητό. Δοκιμάστε διάφορα λιπαντικά σπρέι που μαλακώνουν τους ιστούς και μειώνουν ή εξαφανίζουν τις δονήσεις και το θόρυβο του ροχαλητού.

Αν το ροχαλητό σας ταιριάζει  σε περισσότερες  από τις πιο πάνω δοκιμασίες, τότε δοκιμάστε ένα συνδυασμό από τις πιο πάνω λύσεις.

Similar Posts